"Ha a saját példáddal vezetsz, az az egyik legerőteljesebb eszköz, hogy pozitívan befolyásold mások változását." Robin Sharma

Cser Melinda - Utazás a lelkem körülcsermelinda3@gmail.com

Hit. Mit is jelent hinni valamiben? Könnyű dolog valami olyanban hinni, amit látsz, amit meg tudsz fogni, de az igazi hit nem itt kezdődik. Hinni valamiben azt jelenti, hogy nem látod és nem tudod megfogni azt a valamit, csak érzed. Nem tudod biztosra, talán mások szerint lehetetlen, elérhetetlen, sőt, nem is létezik. Te mégis érzed! Mégis hiszed. Valami, amiről azt állítják nincs, de Te érzed, hogy van.A hitnek hatalmas ereje van. Teremtő ereje. Amit szívvel, lélekkel hiszel, az megjelenik a valóságodban is! 
Te magad teremted meg.
A hited által, a gondolataid segítségével.

 

Olyan ez, mintha kicseréltek volna, mintha valami új világot fedeznél fel, pedig eddig is ott volt benned. Talán nem ismerted az oda vezető utat, nem volt megfelelő kapcsolatod ezzel a részeddel. Ha egyszer felfedezed, nem tudsz szabadulni tőle. Értsd úgy, hogy tényleg minden napod és minden perced érdekes kaland, kihívás, lesed és várod a csodát, hiszen eljön! Történjen bármilyen kellemetlenség, adódjon bármilyen probléma, könnyedén túllépsz rajta, mivel tudod, hogy csak új lehetőséget kaptál a tisztításra. 

 

 

Az életedet Te írod

Az életed célja az, amit annak hiszel.

Küldetésedet te magad szabod ki saját magadnak. Életed, pedig az lesz, amivé teszed, és soha senkinek nem lesz joga ítélkezni feletted. A saját tábládhoz tartozó palavessző a te kezedben van.

Ha a múltban csupa ostobasággal írtad tele a táblát, töröld le szépen. Törölj ki minden emléket, amely nem szolgálja jelenlegi életed. Légy hálás, azért, hogy idáig eljutottál, és kezdd újra!

Immáron itt a tiszta tábla az újrakezdés előtt. Kezdd hát újra! Itt és Most! Találd meg az örömödet az életben, és légy boldog. Isten arra teremtett, hogy megéld a lét örömét. Csak olyan dolgokat csinálj, amelyek örömmel töltenek el. Csináld azt, amit szeretsz. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy átéld az öröm érzését.

Tedd fel magadban a kérdést: "Miben lelem örömömet?" Ha megtalálod a választ, és átadod magad annak a bizonyos tevékenységnek, a vonzás törvénye lavinaként zúdítja majd rád az örömteli embereket, körülményeket, és eseményeket, és mindezt azért, mert magad is az öröm frekvenciáján rezegsz. A belső vidámság valójában a siker fűtőanyaga. Minden, ami örömmel tölt el, újabb jó dolgokat vonz majd az életedbe.

Bármerre is indulj, jól döntesz. Ez a választás szabadsága. A te táncodat senki más nem táncolhatja, a te dalodat senki más nem énekelheti, a te történetedet senki más nem írhatja meg. A Föld neked forog. Az óceánok neked áradnak, és apadnak. A madarak neked énekelnek. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, érted, neked van. Nézz körül! Ebből az egészből semmi sem létezne, ha te nem lennél. Ne feledd, életed tábláját Te írod tele, méghozzá azzal, amivel akarod. Egyetlen dolog van: Jól érezni magad-most!

 

 

 

Hiszek a boldogságban, abban, hogy mindenkinek van szíve. Abban, hogy meg kell bocsátani, engedni, ha menni akar. Hiszek a szerelemben, abban, hogy jön, úton van, érkezik, és elég nyitott lesz a szívem mire megérkezik ahhoz, hogy beléphessen rajta. Hiszek a szívemben, abban, hogyha ráhallgatok, az bőven elég ahhoz, hogy helyesen döntsek és lépjek. Hiszek abban, hogy szabadnak születtünk, abban, hogy hihetsz bármiben, hiszen csak az az igaz, ami számodra az, ami neked működik. Hiszek abban, hogy valójában mi vagyunk saját magunk legnagyobb gátjai, ám épp ezért a kezünkben van a legnagyobb hatalom. Hiszek abban, hogy mindenkinek van egy útja, amire rá kell lépnie. Tedd meg. Mert egy életünk van, és az egyetlen feladatunk ezt azzal tölteni, ami boldoggá tesz.

 

 

A képzeletedet ne arra használd, hogy kimenekülj a valóságból, hanem arra, hogy alkosd a valóságot.

Ha valóban szeretsz, meghagyod a másik embernek azt a szabadságot, hogy a saját útját járja, a saját döntései mentén. Nem vársz el tőle semmit, nem kívánod azt, hogy feladja érted az álmait. Kész vagy magára hagyni, ha az segíti leginkább a felnőtté válását. Nem feltételezed róla, hogy nélküled nem képes boldoggá tenni önmagát, hanem bízol az erejében. Megérted, hogy nem élhetsz helyette, és nem mentheted meg saját sorsától, nem viheted véghez személyes küldetését. Nem kötözheted meg, és nem menekítheted meg szembesüléseitől, kudarcaitól és tévedéseitől sem, mert ezzel az egyedi világkibontás útján akadályoznád, megfosztva őt a hőssé válás lehetőségétől.
A legkomolyabb áldozat: szabadon engedni azt, aki számodra fontos. Meghagyni neki a tapasztalás lehetőségét úgy, hogy közben nem foghatod a kezét, és nem vállalhatod át a terheit. Megengeded neki a szenvedést is, mert tudod, kétségek nélkül, bizonyossággal, hogy elbírja azokat, és kellően érett ahhoz, hogy arannyá transzformálhassa magában azt, ami a beavatatlanokban még csak ólom.

 

"Mielőtt bevonzhatnád és felismerhetnéd a lelki társad, előbb saját magaddal, a saját lelkeddel kell összhangba kerülnöd. A legtöbb ember azért akar társat magának, hogy elfedhesse vele a saját hiányosságait. Ilyeneket mondanak, mint:'Nélküled semmi volnék, ha te nem lennél semmit sem érnék.' - meg kell tanulnotok, hogy mindaz amit megtapasztaltok a saját rezgéseidre adott válaszként jelenik meg az életetekben. Ha ti nem érzitek magatokat teljesnek, csak olyan embereket vonzhattok akik szintén nem érzik magukat teljesnek; és miután a kezdeti lángolás és lila köd elmúlik egymást teszitek majd felelőssé, hogy miért nem adja meg a másik amire szükségetek van.
Ha viszont először időt szántok arra, hogy összhangba kerüljetek önmagatokkal, átérezve a teljességet, már úgy fogjátok érezni, hogy egyszerűen nincs szükségetek senkire, hogy értékessé tegyen, illetve kiegészítsen. És amikor huzamosabb ideig ebben a lelkiállapotban vagytok, akkor betoppan valaki, vagy felismersz valakit, és kételkedés nélkül tudod: 'Ő az!' - nem lesz benned hiány, sem félelem. Az illető a teljességed tükre lesz. Mivel Te teljesnek érezted magad, ő is így fogja érezni magát, és ekkor megindulhat az igazi játék, és a nagybetűs közös teremtés, amit két Isteni energia együtt él meg. A legjobb móka mind közül."  Abraham-Hicks

 

"Ha meg akarod változtatni a világot, először próbálj valamit jobbá tenni, megváltoztatni magadon. Ez segít megváltoztatni a családodat, a barátaidat, aztán így kell folytatni egyre nagyobb és nagyobb körben. Minden, amit teszünk, hatással lesz valamire és valakire."

 

 

Csak tudd, hogy mindennek megvan a maga ideje. Büszkén, nyugodtan, boldogan haladj, bízva abban, hogy egyszer el is jön. De tenni kell érte. Tenni minden áldott nap, még akkor is, amikor úgy érzed, képtelen vagy megtenni a következő lépést, mert kitörik a bokád. Hagyd, hogy fájjon, akkor vagy igazán jó helyen. Tarts még ki egy kicsit, és már nem is fogod érezni. Csak menni kell, megállás nélkül, és tudni, hogy mikor kell megállni, pihenni, levegőt venni, lélegezni. Érezni, és hinni benne. És eljön majd a nap, amikor ha zavart érzel magad körül pontosan tudni fogod, hogy nincs rád hatása, ugyanis megküzdöttél azért, hogy már ne legyen. Csak néha kell valami, ami emlékeztet arra, hogy mennyit fejlődtünk - és néha egy-két nehézség erre a legjobb eszköz. Olyan valami, ami felébreszt, és megmutatja, hogy az, amiről azt hitted, hogy lehetetlen, neked már rég nem az, hiszen megküzdöttél azért, hogy ne legyen az.

 

Bánni fogod. Tuti, hogy bánni fogod, ha nem élsz. Nem most, nem is holnap, majd évek múlva.

A mostot, hogy bénáztál. Fájni fog, hogy nem tetted meg, a fejedet fogod a falba verni, mert egyébként is miért voltál gyáva, meg hasonlók.

Pedig csak merni kellene. Odafigyelni arra, amit érzel, és azt csinálni. Nem kifogásokat keresni, nem hisztizni, hanem húzni előre, és igenis felvenni a kesztyűt, ha az Élet a lábad elé dobja.

Mondj igent, mosolyogj, szeress, bátran, kérdés nélkül, és semmit se vegyél túl komolyan. Merni neked kell. A te életed.

 

Az életet csak hagyni kell - áramlani, történni, zajlani. Hozza majd azt, amire szükséged van. Az ölelést, a mosolyt, a találkozásokat, mindent. Egy percig sem kell azon görcsölni, hogy vajon jön-e az, amire vágysz. Semmire sem vágysz véletlenül, még szép, hogy úton van. A kérdés a hited. Hogy tudod-e táplálni addgi, amíg kell, hogy ki mersz-e tartani mellette. 

A legszebb pillanatok ott vannak előttünk, minden egyes nap. Körbevesznek, meghatároznak - ha hagyjuk, ha észrevesszük, ha megengedjük nekik, hogy jöjjenek. Áramolnak ők, nem kell kérni. Jön minden, csak hagyni kell, és nem elvárni. Nem akarni, nem követelőzni, élvezni azt, amit kapsz.

Hallgatni kell a szívedre, arra, hogy mit súgj, merre menj. Ha megy, jönnek a csodák. Hallgass egyszer rá, meg még egyszer, legközelebb nagyobb csoda jön majd, mint előtte. Ne várj el, csak hagyd, hogy az érzéseid vezessenek egyik lépésről a másikra. Mert aztán azok juttatnak el oda, ahol lenned kell. Oda, ahol boldog leszel. Hagyd, hogy összeálljon a világod. Lehet, hogy lassú lesz, na és? Van időnk.

 

Amikor bízunk és hiszünk saját magunkban, képesek vagyunk felismerni, hogy minden pillanat tökéletes. Ha valaki azt mondja, hogy NEM, nem csak, hogy ez nem tragédia, hanem talán azért van, hogy megkeressük, mi nem tökéletes és hibátlan a mi számunkra ebben a pillanatban. 

Ha nem lelkesedsz az életedért - más sem fogja ezt megtenni helyetted. Ha nem lépsz egyet előre, ne várd, hogy haladj. Lehet, hogy itt az ideje felébredni?

Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra, amelyet számunkra tartogat. (Louise L. Hay)

Felejtsd el az összes okot amiért nem fog sikerülni, és higgy abban az egyben amiért fog.

 

"Minden pillanatban újjászülethetünk. Minden pillanat lehet egy új kezdet. Csak döntés kérdése. A mi döntésünké." (Clearwater)

"Néha nyitva kell hagynunk az ajtót, engedni, hogy besétáljon rajta a legnagyobb álmunk. Talán egy férfi, vele együtt a szerelem, a boldogság, talán egy jó hír, amitől napjaink máshogyan telnek, talán egy barát, aki visszaadja mindazt, amit eddig az évek eloroztak. Talán besétál az egészség, fölszabadítva testünket a folytonos kíntól. Csak ne felejtsük el nyitva hagyni az ajtót, hisz mind várunk valamire! Mindannyian álmodunk." (Sarah Garden)

 

 

"Minden tud csalni, de a hang színe, az nem... Az őszinte és leleplez minden érzést."

Az élet olyan egyszerű. Hiszen kétféle dolog alkotja: pozitív és neagtív dolgok. Ha a negatívból van több, akkor valami nem működik az életedben. Annak, akit te boldognak látsz és nagyszerű az élete, nem tesz mást, mint a szeretet erejét használja. 

" A szeretet olyan elem, ami fizikailag láthatalan, mégis olyan valóságos, mint a levegő vagy a víz." 

A szeretet sokkal több, mint a családod és a barátaid, a tárgyaidhoz való szeretet. Egy pozitív energia! A szeretet pozitív ereje sarkal arra, hogy megtegyél dolgokat, hogy gyarapíts, hogy alkoss. Minden felett hatalmad van. Az egészséged, a kapcsolataid, a munkád, életed összes területe fölött. Egyszerűen működik: hasonló a hasonló energiát vonzza, amit adsz azt kapod. 

Figyeld meg magadat reggel, mikor felkelsz. Rossz gondolatokkal kelsz? Akkor az egész napod negatív lesz, mert csak olyan dolgok fognak jönni hozzád. Lekésed a buszt, otthon felejtesz valamit, munkatársad beszól, otthon a kutya szétrágja a papucsod és folytathatnám... Ez annyit jelent, hogy gondolataid milyensége határozza meg, hogy a szavaid és a tetteid pozitívak vagy negatívak lesznek. 

Mit csinál a legtöbb ember? Panaszkodik, jön belőle a negatív rezgés és ezáltal megfosztja magát a jótól. Ha beteg vagy és sorolod még ez mellé a kapcsolati és anyagi problémáid, akkor nem arról beszélsz, amit szeretsz. Ez csak azt vonzza magához, hogy csupa negatív dolog fog még jönni. Ha találkozol valakivel, beszélj arról, hogy milyen jó egészségesnek lenni, hogy milyen rendes volt ma a munkatársad, hogy ma mindenki megdícsérte a mosolyod... Amikor örülsz, akkor kifelé is örömet sugárzol,cserébe kapsz örömteli helyzeteket, találkozásokat. Apró dolgok is lehetnek ezek: kedvenc számod szólal meg a rádióban vagy nyersz a kaparós sorsjegyen. A lelkesedés, az izgalom, a szenvedély mind egy tőről fakad, a szeretetből. Ezeket az érzéseket fokozd magadban és annál több jót kapsz vissza. Kérdésed lehet, hogy miként lelkesítsd tovább magad?! Állj meg egy pillanatra és gondold végig azokat a dolgokat, amiket szeretsz. A családodat, a házad, a kocsid, az új körömlakkod, az időt, a nyarat, a koncerteket, a zenéket, a hobbid, ezek amik örömtelivé tesznek. Érezd át, ahogy szereted ezeket a dolgokat és menj tovább, mosolyogva. Bármit akarsz az életben, azt azért  szereted, csinálod, mert jól érzed magad benne, szeretet van benned iránta. Vágyaid mozgatórugója azok a pozitív érzések, amelyeket a beteljesüléstől vársz. Hogy érheted el? A jó érzés által! Az egészség, a boldogság, a pénz, minden téged akar. Adj jó érzéseket és mindent megkapsz általa. Először boldognak kell lenned, hogy azt tudj adni másnak és aztán visszakaphasd.