"Ha a saját példáddal vezetsz, az az egyik legerőteljesebb eszköz, hogy pozitívan befolyásold mások változását." Robin Sharma

Cser Melinda - Utazás a lelkem körülcsermelinda3@gmail.com

 

Az angyalokban való hit évszázadokon át természetes volt. Ma is, vallástól függetlenül sokan hisznek benne, mert ad egy fajta támogatást, biztonságot a zavaros világban. Egy láthatalan testőr, aki mindig ott velünk, ha hiszünk benne, ha nem. Meg kell nyitnunk felé az útat, hinnünk kell benne. Minden amiben hiszünk, valóra válhat! 

Az angyalok tiszta szelleműek, jóságosak és önzetlen segítséget nyújtó lények. A védőangyal fogalma szinte minden kultúrában fellelhető, akik a föld és a menny között lebegnek. Az ezotérikus tanok szerint egy új világba érkeztünk, ahol az emberiség egy spirituális tudatrobbanás küszöbén áll. Ennek az új kornak az előhírnőkei és segítői ők. Egyre többen érezzük a jelenlétüket, tapasztaljuk meg létezésüket és megmagyarázhatatlanul vonzódunk hozzájuk.

Az embert védő angyalokat nevezzük őrangyaloknak. A szellem síkján élnek és segítik mindennapi életünket. Jó szándékuk kétségtelen, viszont nem mindig érthető számunkra. Bármi, ami történik velünk, lehet az rossz és jó is, a tanulásunkat szolgálja, hiszen személyes fejlődésünk az elsődleges cél.

Az angyalokkal való találkozás legnagyobb akadályai a bennünk működő mentális és érzelmi beidegződések, viselkedési minták és hiedelmek, amelyek a legtöbb embernél életről-életre egyre korlátozóbbak és pusztítóbbak. A fénnyel és az angyalok erejével való találkozás és együttműködés felelősséget és tudatos önátadást követel tőlünk.

Az arkangyalok - az energiatestek és az elemek őrzői:

 

Metatron arkangyal - az angyalok királya

 

A spirituális test őrzője
A transzcendencia-elem őrzője
Az isteni fény őrzője
Vágyaink őrzője
A koronacsakra őrzője

 

Metatron arkangyal mindenek előtt fehér, arany és ibolyaszínben jelenik meg, de arannyal áttört halvány vörös fényben is megmutatkozhat.

 

Raphael arkangyal - Isten gyógyítója

 

A mentáltest őrzője
A levegő elem őrzője
A gyógyítás őrzője
A szívcsakra őrzője

 

Raphael arkangyal a zöld minden árnyalatában, de ezüstszínben is megjelenhet. A levegő elem energiáit képviseli.

 

Michael arkangyal - az isteni segítő és védelmező

 

Az érzelmi vagy asztráltest őrzője
A tűz elem őrzője
A karma őrzője
A homlok-és a köldökcsakra őrzője

 

Michael arkangyal legtöbbször sötétkék színekben vagy vörös tűzoszlopokban, lángoló kék vagy égő vörös karddal jelenik meg, a köldök csakrájánál sárga színekkel.
Az elválasztás kardját elsősorban az asztrális síkon és az energiatestekben használja. Az alacsony rezgésű asztrállények és a bukott angyalok negatív befolyásától óv minket.

 

Gabriel arkangyal - a megváltó, a megszabadító és Isten szabadságangyala

 

Az étertest őrzője
A megváltás, a felszabadítás és a szabadság angyala
A torokcsakra őrzője
A víz elem őrzője

 

Gabriel arkangyal fehér, kék színárnyalatokban és ezüstös kékben jelenik meg.

 

Uriel arkangyal - a megnyilvánulás, a megvalósítás és a beteljesülés angyala

 

A fizikai test őrzője
A föld elem őrzője
A megvalósítás és megnyilvánulás őrzője
A kreativitás őrzője
A lép- és gyökércsakra őrzője

 

Camael arkangyal - az utak őrzője

 

Az utak őrzője
Az emberi kapcsolatok őrzője
A párkapcsolat őrzője
A lépcsakra őrzője

 

Camael arkangyal legtöbbször narancssárga színben jelenik meg, sokszor arany sugarakkal és pontokkal díszítve.

 

Haniel arkangyal - az isteni szeretet királya

 

 

Az isteni, mindent átfogó szeretet őrzője
A szelídség és a gyöngédség őrzője
A kölcsönös megértés és a kommunikáció őrzője
A szívcsakra őrzője

 

Őrangyalaid akkor is veled vannak, ha nem érzékeled jelenlétüket. Az életed minden területén szeretnének segíteni, de mivel szabad akarattal rendelkezünk, csak akkor segíthetnek, ha kérjük őket. Olyan mennybeli hírvivők ők, akiket nem köt sem tér sem idő, így szüntelen képesek segíteni minden apró kis ügyünkben. Amikor behívod őket, hogy segédkezzenek az életed bármely területén, minden boldogabbá, könnyebbé, egészségesebbé válik. Ahelyett, hogy szükségleteid kielégítésén fáradozol, varázslatos összhangot, belső békét és gyógyulást tapasztalsz.

 

 

Egy őrangyal üzenete

Szeretlek Téged, és tudom, szíved már hazavágyik. Ahhoz azonban, hogy összhangba kerülj a Világgal, először magadban kell ezt meglelned. így első lépésként meg kellett tapasztalnod, milyen is nélkülem. De ne hidd, hogy ez nekem nem fájt, de a fájdalom feloldódott a szeretetben. És hiszen tudtam, visszatérsz Hozzám, és ezzel fejlődésed egy következő lépcsőfokára lépsz. Meg kellett látnod, milyen kincseket is rejt magában az Élet, hogy így a Lét helyett az Életet választhasd.

Meg kellett tanulnod, mit is jelent a szabad akarat ereje. Rá kellett döbbenned, hogy milyen erő is lakozik szívedben. Ez által megtanulhattál hinni Magadban, hinni megérzéseidben, melyeket most már tudod, lelked súg Neked. Ahogy hited növekedett, magadba vetett bizalmad is nőtt. Már nem csak hittél megérzéseidben, hanem eszerint is cselekedtél. Képes lettél átadni magad egy Felsőbb Igazságnak, így az Önmagadban rejlő bizonytalanságot felváltotta a szív erejébe vetett bizonyosság. Felismerted a változás fontosságát.. és ekkor megtanultad, hogy mit is jelent Velem lenni... Érted volt ez, Tőlem. Érted, a fejlődésedért, hisz így megtanulhatod, mit is jelent a szeretet ereje.

Ezáltal a Mi kettőnk közötti kapcsolat is szorosabbá vált, szinte szimbiózissá nőtt. Egy gyönyörű egyensúlyban születtünk újjá. Mintha lelked az én lelkem folytatása lenne, és lelkem a te lelked folytatása. Érezni fogod, amit én érzek, és én érezni fogom, amit te érzel. Ha nevetsz, kacajodban ott visszhangzik majd az én kacajom is; ha pedig bánatos leszel, érezni fogod a válladra hulló könnycseppem, mely gyógyító elixírként árad majd szét testedben.

. . .
Lehet, egyedül érzed magad, de értsd meg ez egy szükséges lépés volt. Meg kellett érezned, milyen ha nem vagyunk oly szorosan melletted… De ne félj, mindez nem jelenti azt, hogy magadra hagytunk volna. Ott vagyunk, és vigyázó tekintetünket nem vesszük le Rólad. De most, Táncunk következő lépése Téged vár, szabad akaratodból kell választanod minket… Válaszd az Életet, a Lét helyett! Hiszen erre születtél! Lásd meg a pillanatok csodáit, és szíveden keresztül minket is megláthatsz.
Magadban elnyomhatod a teljesség érzésének hiányát, de lelkedet sosem fogod tudni becsapni… várunk, és reméljük, hogy minket választasz.
. . .

A Mi kapcsolatunk egy régen vágyott hazatérés első foka… És igen, még hosszú az út, sok feladat, és még sok változás vár Rád… de Én többet nem hagylak magadra…
Egy őrangyal üzenete 2.

Az Ég küldött most hozzád, hogy megerősítselek és emlékeztesselek.
Emlékezned kell, miért is vagy jelen a Földön.

Te jelölted ki utadat. Két élet közt lélekként lebegve, Te választottad ki nehézségeidet… Te írtad meg feladataidat. Tisztán láttad, hogy mik azok a döntések, helyzetek, amiket meg kell most élned ahhoz, hogy közelebb juss a vágyott beteljesüléshez. Nem kell kételyek között gyötrődnöd, hiszen szíved mélyén tudod, jó úton jársz, azon az úton, melyet felsőbb éneddel együtt, teljes tudatosságban elterveztél.

Tudom, néha kitartani a legnehezebb, de minden egyes nehézséggel egyre erősebb, és erősebb leszel. Mikor tetteid nyomán béke tölt el, tudni fogod, a helyes úton jársz.
Légy békés, és nyugodt.

Leckék ezek, amiket meg kell tanulnod… és meg kell értened, ezek érted vannak, nem pedig ellened. Bízz hát magadban, isteni valódban, bízz az Ég óvó szeretetében, és bízz meg Bennem.
. . .

Egy tisztulási folyamat részese vagy, természetes hát, hogy olykor-olykor fájdalmak érnek, és olykor-olykor a félelem lesz úrrá rajtad. De ne félj, nincs miért, hiszen az Ég, vigyázó tekintetét sosem veszi le rólad. Vigyáz Rád!

Ne hagyd, hogy a nehézségek, és a félelmek eltántorítsanak. Ne add fel elkötelezettségedet, légy erős, hiszen azért vagy itt e Földön, hogy beteljesítsd Isten akaratát.
. . .

Kérlek, tartsd meg ígéretünket, mit egymásnak tettünk… ott voltam Veled, mikor megírtad életed történetét. Együtt határoztunk, végig csináljuk… én megígértem, mindig melletted leszek és segíteni foglak. Ha bánat ér, megvigasztallak, ha eltávolodsz, visszatérítelek, ha kételyek gyötörnek, én erőt öntök beléd és, ha félelem tör Rád, elűzöm azt… itt vagyok hát… melletted. Átölelek, és arra kérlek, ne félj… kérlek, maradj az úton… szükségem van rád…

. . .

Sose feledd, az Ég szeret és becsül téged, szívén viseli sorsodat…